Selasa, 26 Agustus 2014

jorts under de

Det är en liten värld trots allt. Globaliseringen är den stora process som började kanske med Mr Marco Polo, men har sedan återfått sin prestige efter en kort stint protektionism efter den stora depressionen. Det är säkert bra, eller hur? Jag menar som inte gillar globaliseringen? Jo ett gäng hippies i Seattle, lay-abouts och aktivister utan fokus, men de knappast räknas. Om du är nere med röd, vit och blå, du måste vara nere med NAFTA; om du frågar mig. Detta är något som överskrider partipolitiken; Jag menar det var så galet, hög hippy president Clinton som äntligen sätta ihop en fullständig integration av Nordamerika. Globaliseringen sätter den "fria" i "frihet"; och om du inte mår bra om det, gå tillbaka till de röda khmererna, Pol Pot. Även om jag har märkt tidigare i mitt liv att det ibland är lite mer komplicerat än de först kan verka-speciellt ganska komplicerade saker.

Det är sant att en viss mängd saker har frigjorts genom de nuvarande manifestationerna av globaliseringen, men kanske vissa saker som inte borde ha frigjorts var, medan andra som behövde inte fanns. Rörelser arbetstagares rättigheter i USA började faktiskt i början delar av 19-talet och fortsatte genom inbördeskriget. Det var en mycket svår tid i historien om USA, men genom allt tumult, smärta och förstörelse kom mycket viktiga skydd för arbetstagarna.

Förflyttningen av företag och produktion runt om i världen som sponsras av globaliseringen har vänt nödvändiga vinster som gjorts under dessa tider och utsätts arbetstagare från andra länder att i förväg arbetsrättsvillkor från amerikanska företag. Detta tidigare begränsad verksamhet har frigjorts och det bör inte ha varit.

Intressant nog är den rörlighet för personer en av de saker som inte har frigjorts genom löften om global anslutning i globaliseringsprocessen. Faktum är att i stället för nya konflikter mellan olika länder och ideologier har rörligheten för personer blir hårdare och mindre vätska; även om nu det behövs mer än någonsin.

Kanske avregleringen av tidigare hinder som stängt varandra från varandra inte precis varit så fria som de verkar. Man bör närma gratis internet reklam med liknande försiktighet. Naturligtvis om har sina förtjänster, precis som globaliseringen gör, men en ärlig undersökning måste göras noggrant för att till fullo inse vad som verkligen är gratis och vad är helt enkelt ett sätt att ett ändar för någon annan

Tidak ada komentar:

Posting Komentar